Jouw studentenleven op de Ricardishof

Op kamers in Delft

Als student of aankomend student zit je in Delft helemaal goed. Niet alleen de technische universiteit, maar ook de stad zelf als waar studentenbolwerk zorgt steevast dat Delft een erg populaire stad is om te studeren! Echter, naast een flinke lijst positieve zaken ben je mogelijk al in aanraking gekomen met de lastige woningmarkt in dit mooie plaatsje. De keuzes betreffen veelal wachtlijsten bij studentenhuisvesters, tijdrovende instemmingen of dure hospita's. Echter, aan de Ricardishof is een concept ontwikkeld waarbij geen compromissen nodig zijn.Toekomst in eigen hand!

Wat biedt Ricardis? Enerzijds de vrijheid en onafhankelijkheid van een eigen kamer of studio zonder hospita. Anderzijds een gemengde groep van pas studerende tot afstuderende jongeren die voor een paar jaar samen kiezen voor de mooiste tijd van hun leven in een comfortabel en betaalbaar huis.

Goede sfeer

Je kunt je wel voorstellen dat als het prettig wonen is, de meeste bewoners langere tijd blijven.


Zonder zorgen comfortabel wonen

De Ricardis flat bestaat uit vijf verdiepingen met lift, waar op elke verdieping ongeveer 20 studenten naar keuze zelfstandig in hun eigen kamer met balkon of studio wonen en studeren. Er zijn moderne gemeenschappelijke voorzieningen zoals een supersnel glasvezel internet (1 Gbps), fornuis met oven, magnetron, koelkasten en vriezers, vaatwassers, wasmachines en drogers, goed onderhouden sanitair en brandveiligheidsvoorzieningen. Op elke verdieping is een huiskamer voor gemeenschappelijk gebruik. Er is een afsluitbare overdekte fietsenstalling voor de bewoners waar je 'stalen ros' altijd veilig staat.

Georganiseerd en betaalbaar wonen

De wooneenheden worden meestal gekocht door de ouders van de bewoners. Er is een goed georganiseerde Vereniging van Eigenaren die jaarlijks bij elkaar komen. De organisatie wordt geleid door een vast bestuur dat bestaat uit toegewijde ouders van bewoners en studenten. De belangen van de eigenaren en de bewoners worden gediend. De all-in servicekosten worden mede door de functionele (en betaalde) inzet van enkele bewoners laag gehouden. Voor sommige kamers is er ook huurtoeslag aan te vragen. De bewoners, ouders en eigenaren zijn betrokken in het bestuur. De openbare financiële huishouding van de VvE is al vele jaren kerngezond. Er wordt planmatig geïnvesteerd in modernisering van voorzieningen en technische installaties, duurzaamheid en veiligheid.

Resultaat telt

De sociale verhoudingen, continuïteit, structuur, zekerheid en veiligheid maakt dat er een goede basis is voor uitstekende studieresultaten. Vele bewoners gingen je voor en vonden de perfecte balans tussen actief studeren en een gezellig studentenleven!