Faciliteiten

Faciliteiten en Veiligheid

Studeren in een andere stad en op kamers gaan brengt veel nieuwe ervaringen met zich mee. Niet alleen kun je nu helemaal zelf je leven en woonruimte inrichten, ook praktische zaken als boodschappen doen, koken en wasjes draaien is een orde van de dag! In de Ricardishof wonen bijna 100 studenten die allemaal in hetzelfde schuitje zitten, dus er zijn wat handige gemeenschappelijke faciliteiten in het gebouw die het leven nèt iets makkelijker maken. Als je komt wonen aan de Ricardishof wordt je automatisch mede-eigenaar van deze ruimten. Deze worden beheerd door de studenten zelf. Verder bevindt de Ricardishof zich op 5 minuten fietsen van het centrum en 10 minuten van de TU Delft. Er zijn 3 supermarkten in de directe omgeving (<5 minuten fietsen), ideaal voor studenten dus!

De 'GR'

De Gemeenschappelijke Ruimte, kortweg GR, is de woonkamer die op elke verdieping te vinden is. Hier vind je een drankje, lekkere banken, een eettafel, tv of beamer en alles wat je verder in een woonkamer verwacht aan te treffen. Je kunt hier samen met andere studenten en vrienden eten of gewoon wat relaxen natuurlijk. De gemeenschappelijke ruimten zoals woonkamer, keuken en doucheruimtes worden per verdieping ingericht en schoongehouden door de bewoners die er gebruik van maken.

Keuken

Naast de eigen keukenblokjes die in veel kamers te vinden zijn, is er ook een gemeenschappelijke keuken op elke etage. Deze keukens beschikken over grote professionele fornuizen en ovens met alle potten, pannen, schalen en alles wat in een keuken thuis hoort. Dit is niet alleen praktisch als er voor grote aantallen gekookt wordt, maar vooral ook gezellig. Het is een goede traditie op de etages om samen te koken en te eten volgens het 'eetlijst' principe, waarbij je door wisselt van kookbeurt en de kosten deelt. Dit is natuurlijk geen verplichting, maar scheelt in elk geval tijd!


Washok

Elke student zal er ooit aan moeten geloven; zelf een wasje draaien. Sommigen brengen alles naar een dure wasserette, anderen slepen de vuile was liever naar hun ouders. Geen van beiden is nodig als je aan de Ricardishof woont want in het washok op de begane grond staan meerdere apparaten was- en droogmachines samen met strijkapparatuur klaar voor vrijblijvend gebruik. Het wasmiddel en apparaat gebruik zit volledig in de servicekosten en is dus gratis voor jou.

Brandveiligheid

Dit is wellicht niet direct het eerste onderwerp waar je je als (aankomend) student druk om maakt, maar gelukkig geldt dat wel voor het bestuur van het gebouw. De gediplomeerde Commissaris Brandveiligheid controleert continu de status van het gebouw en zorgt dat alles conform brandweer-richtlijnen eraan toe gaat. Ook test deze persoon regelmatig de brandveiligheidsinstallatie en organiseert periodiek een ontruimingstest. Verder is op elke verdieping een verdiepingsoudste aanwezig die, in geval van alarm, de verdieping controleert en zorgt dat er geen mensen in hun kamer achterblijven. Er is ook een speciale brandkluis met lopers voor de brandweer die toegang geven tot elke kamer zodat er geen mensen achter kunnen blijven in hun kamers.